BYSTRATEGISK RÅDGIVER MED KREATIVT BLIK

20190422_104119

Den korte version

Torsten Bo Jørgensen, cand.mag. i tysk og samfundfag.

Bystrategisk rådgiver med speciale i udvikling af landsbyer, provinsbyer og bymidter.

Bor i Skælskør og er engageret i udviklingen af vores dejlige by.

Mine kunder værdsætter min energi, min faglighed og modet til at tale lige ud af posen. Også når sandheden gør ondt.

Til gengæld har jeg også altid et bud på, hvor løsningerne ligger. Og jeg kan vise, at andre har gjort det før jer.

Det var den korte version. Den personlige historie finder du nedenfor.

Bülowsvej 10
4230 Skælskør
T: 4160 4028
E: torsten@bystrategi.dk

Mine særlige styrker som rådgiver:

  • Specialist i bymidteudvikling
  • Stort kendskab til vellykkede projekter på både landsby-, bymidte og byniveau – og erfaring med at bringe dem i spil i innovative udviklingsprocesser
  • Analytisk stærk og kan gennemskue en proces fra start til slut
  • Forståelse for den politiske proces og betydningen af at sikre ejerskab
  • Fokus på alle byens interessenter, og hvordan de kan spille sammen
  • Viden om de organiserings- og finansieringsmodeller, der skal til for at skabe udvikling uden for vækstområderne, fx ”fællesskabsøkonomier”, crowdfunding og BID
  • Stor erfaring med studieture som udviklingsredskab
  • Flydende i tysk, hvilket giver adgang til byudviklingsprojekter i hele det tysksprogede område

Den personlige historie

Mit navn er Torsten Bo Jørgensen, og jeg synes nok, jeg er en heldig kartoffel sådan at få lov at arbejde med noget, der er så sjovt og kreativt som byudvikling.

Vejen har ikke været lige, og det arbejdsliv, jeg har nu som bystrategisk rådgiver, er vokset frem med årene, båret af faglig interesse og lidenskab - og vævet tæt sammen med mit eget liv.

Det har også betydet, at jeg pludselig er endt i Skælskør, hvilket jeg ved gud ikke havde forudset, da jeg sad og drak café latte på Emmerys på indre Østerbro, mens naboerne blev yngre om ørerne på mig.

Oprindelig er jeg uddannet cand.mag. i tysk og samfundsfag. Jeg har stadig stor glæde af at kunne flydende tysk, både fordi jeg har gode venner sydpå og når jeg trækker på viden til en bymidteproces eller planlægger en studietur for et politisk udvalg.

I 2006 fik jeg smag for byudvikling og var solgt. Det har jeg været siden. Mit første faste job var i 11CityDesign, hvor jeg arbejdede med visionsprocesser for mellemstore byer som Kolding, Svendborg og Herning. Det var enormt lærerigt og udviklende.

I 2007-08 var jeg tilknyttet projektet "Mulighedernes Land" som ansat i Hausenberg. Mit fokus var de tyske yderområder, og hvad vi kan lære af deres tilgang.

Fra 2008-12 drev jeg egen virksomhed: Byrejsen.dk - strategisk byudvikling. På fem år lavede jeg sammen med dygtige medarbejdere 50 studieture for kommuner over hele landet, Realdania mv. Vi lavede også analyser, hvor viden om europæisk byudvikling blev formidlet til et dansk publikum - fx om byggefællesskaber i Tyskland eller kulturelt samarbejde mellem kommunerne i Ruhr-distriktet.

Undervejs blev jeg stadig mere klar over, at  inspirationen fra Tyskland ikke mindst ift. bymidterne kan bruges til noget i Danmark.

Næste kapitel i arbejdslivet blev fem år i COWI fra 2013-17. Her specialiserede mig særligt i udviklingsstrategier for bymidter og deres detailhandel. Der var ét år, hvor jeg besøgte 50 bymidter. Det er ikke løgn - jeg har listen liggende.

Undervejs skrev jeg bogen "Butikker og byliv - en værktøjskasse til udvikling af levende bymidter" (2016), delvist i irritation over alle forfaldshistorierne. Der var og er mange succeshistorier i de danske (og norske og tyske) bymidter.

Året inden skrev jeg sammen med min gode kollega igennem mange år Emma Lorenzen "Inspiration til udvikling af danske købstæder" (2015 for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter). Dertil diverse artikler i fagblade mv. - og utallige oplæg i faglige fora.

I 2017 tog livet en af sine uforudsigelige drejninger. Et par år inden havde jeg hørt om et spændende udviklingsprojekt i Skælskør, og jeg havde lært nogle af byens ildsjæle at kende. Pludselig havde jeg købt hus i Skælskør og var flyttet til den provins, jeg havde arbejdet med i snart mange år.

I 2018 blev COWI-jobbet skiftet ud med Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor jeg var leder af Planteamet i 8,5 måned. Dygtige kolleger og meget ny læring i det kommunale maskinrum. Men også en meget lang køretur hver dag, og jeg savnede at bruge mine egne spidskompetencer noget mere.

I 2019 blev BYSTRATEGI grundlagt. Her bruger jeg alt det, jeg kan og holder af: Analyse, rådgivning, strategi, konferencer, studieture. Med fokus på landsbyer, provinsbyer og bymidter.

Og her sidder du så på min hjemmeside. Tak for det! Og skulle du have lyst til at ringe og få en snak, er du hjertelig velkommen. Måske vi kan finde ud af et godt projekt sammen?